Još jedno hapšenje u Zubinom Potoku

Vesti 29. maj 201918:15 > 18:19
Izvor: N1

Negde oko 16 sati Kosovska policija (KP) je uhapsila u Zubinom Potoku svoju službenicu, zaposlenu u graničnoj policiji, koja je odvedena na saslušanje, javlja reporter N1. U toku je i ročište za šestoricu juče uhapšenih u tom mestu, za koje je podnet zahtev sudiji za pritvor.

To je nastavak jučerašnjeg hapšenja.

Kako javlja reporter N1, na severu Kosova priča se da ovo nije kraj akcije hapšenja i da se očekuje da će ona biti nastavljena. Pominje se da bi oko 40 policajaca i njihovih pomagača moglo da bude uhapšeno zbog mita i korupcije, naveo je.

Milica Andrić, novinarka portala Kossev, kaže da je u toku ročište za šest građana iz Zubinog Potoka za koje je kosovski tužilac podneo zahtev sudiji za pritvor. Oni su osumnjičeni, kako navodi, za ometanje službenog lica i postavljanje barikada. Novinarka Kosseva, koja prisustvuje ročištu, kaže da su vidljive povrede na njihovim telima i glavi i da se vidi da su iznureni.

Ranije danas održan je protest u Kosovskoj Mitrovici. Lider Srpske liste Goran Rakić je poručio okupljenima na protestu da treba da ostanu jedinstveni i da ne nasedaju na provokacije. „Mi ćemo ostati ovde, odavde nema nazad“, poručio je Rakić.