Zrenjaninski "fantomi": Voda do kraja juna ili 100 šatora ispred Gradske kuće

Vesti 27. maj 201913:27 > 13:29
N1

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) Milan Pernat i Miljan Čičić, koji su zbog neispravne vode za piće u Zrenjaninu štrajkovali glađu, najavili su da će, ukoliko Zrenjaninci ne dobiju zdravu pijaću vodu do kraja juna, organizovati akciju "100 šatora za zdravu pijaću vodu".

POVEZANE VESTI

Pernat i Čičić koji su započeli štrajk gladju 20. maja, zahtevajući da im se precizira datum kada će novo postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi, kao i kada će se postaviti cisterne sa zdravom pijaćom vodom, u subotu su obustavili protest zbog zdravstvenih problema Čičića.

Čičić je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće, rekao da na sastanku s gradonačelnikom Zrenjanina prošlog petka „nisu uspeli da približe stavove o postavljanju cisterni sa ispravnom vodom“, ali da „iskreno veruju da će postrojenje biti pušteno u rad“, kako im je i rečeno.

Upotreba vode iz gradskog vodovoda je od 2004. godine zabranjena za piće zbog nedozvoljene količine arsena, a novo postrojenje za prečišćavanje vode je u probnom radu.