Vesić: Tramvajem preko Mosta na Adi od 5. jula

Vesti 26. maj 201916:02 > 16:05
Izvor: Beoinfo

Tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je posetio radove na Mostu na Adi i da je tamo bilo oko stotinu radnika i da se posao radi po planu, prenosi Beoinfo.

„Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane“, kazao je Vesić.

On je pojasnio da će prvi tramvaj preko Mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje, jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

„Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, tako da ćemo 5. jula imati uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačije“, istakao je Vesić,

Kako je naveo, tako će građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu, kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovici, a i prema staroj železničkoj stanici.

„To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno, jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada“, zaključio je Vesić.