Policajci pred suspenzijom zbog sumnje da su tukli maloletnika iz Leposavića

Vesti 25. maj 201917:31 > 17:34
N1

Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je krivični postupak i preporučio Policiji Kosova da suspenduje pet policajaca iz stanice u Leposaviću do kraja istrage zbog sumnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja, upotrebom prekomerne sile, naneli telesne povrede, prenosi RTK2.

Kosovsku policiju je 18.05. u 4:04 obavestio Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici da je primio lice – maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) „koji je zadobio povrede u tuči“.

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice i dovela lice koje je u prisustvu roditelja dalo izjavu.

Roditelji su se žalili na postupanje policije, potvrđeno je za KoSSev iz policije regiona Sever.

Međutim, kako je KoSSev nezvanično saznao, ovom maloletniku su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

„Policijski inspektorat Kosova je 18.5.2019. obavešten od strane policije, odnosno Regionalne direkcije Severne Mitrovice u vezi sa žalbom građanina (maloletnika) iz Leposavića, koji se žalio na prekoračenje policijskih ovlašćenja, odnosno zlostavljanje od strane policijskih službenika“, navodi se u saopštenju PIK-a.

U saopštenju se dodaje da je nakon primljene žalbe pokrenuta istraga kao i da su pronađeni „razni dokazi koji mogu pomoći u rešavanju ovog slučaja“.

Nakon prikupljanja informacija od istražitelja i u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, Policijski inspektorat je pokrenuo krivični postupak u ovom predmetu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo „zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „nanošenje lakih telesnih povreda“, zaključuje se u saopštenju PIK-a.