Zrenjaninski "fantomi" prekinuli štrajk glađu

Vesti 25. maj 201911:50 > 11:53
Podeli:
Izvor: N1

Milan Pernat iz zrenjaninskog Pokreta ujedinjenih fantoma odlučio je da prekine štrajk glađu iz solidarnosti sa kolegom Miljanom Čičićem koji je juče, zbog povišenog krvnog pritiska, odvezen u bolnicu.

Kako je Pernat rekao za N1, Miljanu doktori ne dozvoljavaju da nastavi sa štrajkom, što je on želeo, zbog čega je i sam odlučio da ga prekine.

POVEZANE VESTI

Za tako radikalnu meru opredelili su se zbog toga što gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nije ispunio njihov zahtev da širom grada rasporedi cisterne sa zdravim pijaćom vodom.

Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za upotrebu od 2004. godine zbog povećane količine arsena.

Gradonačelnik Zrenjanina najavio je da će tokom juna biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja, jer će tada, kaže, proraditi Postrojenje za prečišćavanje vode koje su u Zrenjaninu izgradile privatne kompanije Gruppo Zilio i Synertech.

Da bi privatna Fabrika vode mogla proraditi Skupština Srbije je u decembru menjala Zakon o komunalnoj delatnosti, a prošle nedelje Vlada je na račun Grada Zrenjanina prebacila 67 i po miliona dinara. Taj novac dat je kao subvencija privatnim kompanijama Gruppo Zilio i Synertech, kako bi se, prema rečima Janjića, poboljšalo vodosnabdevanje.