U petak istina o padu helikoptera

Vesti 02. apr. 201518:28 > 19:08
Podeli:
Izvor: N1info

Posle velikog medijskog pritiska, Tužilaštvo bi sutra trebalo da saopšti uzrok i okolnosti helikopterske nesreće. Međutim, veliko interesovanje javnosti i pažnja medija i interesovanje javnosti za to zašto je sedam osoba izgubilo život za neke je potpuno nejasno.

Nisam video izveštaj, upoznat sam da je stigao, ne razumem, osim površnog novinarskog senzacionalizma i dalje neverovatno insistiranje na toj temi“, kaže ministar pravde Nikola Selaković.

Dok konkretni odgovori izostaju, spekulacije o padu vojne letelice kod Surčinskog aerodroma se nižu. Selaković navodi da ovo nije ni prvi ni poslednji put da informacije „cure u javnost“ i ističe da je to nasleđen problem „s kojim se bore“.

Čekajući objavljivanje izveštaja u medijima se pojavila informacija da načelnik Generalštaba Ljubiša Diković – bitna karika u lancu komandovanja- nije ni obavešten o pokretanju akcije. A i dalje je nejasno ko je i zašto za sletanje odabrao Aerodrom Nikola Tesla.

Dok su se od premijera mogli čuti delovi izveštaja, iz kabineta ministra odbrane Bratislava Gašića danima nisu stizali odgovori na novinarska pitanja. Strpljivo čekanje isplatilo se posle dve nedelje. Ministar se pojavio u javnosti, ali umesto odgovora, novinare je uputio na Tužilaštvo.

opširnije u prilogu Jelene Zorić: