Mirković: Referendum koji najavljuje Bastać nije u skladu sa zakonom

Vesti 16. maj 201910:20 > 10:44
Tanjug / Tanja Valič

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je da referendum koji najavljuje predsednik opštine Stari grad Marko Bastać o radovima u centru grada nije u skladu sa zakonom.

„To je sitno politikanstvo kojim pokušava da skrene pažnju na sebe i eventualno prikupi neki glas uoči izbora, kada se budu održavali“, rekao je Mirković novinarima u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima, akcijama kojima ometa radove Bastać samo izaziva revolt građana, jer „nigde u svetu nije normalno da se sprečava razvoj grada“.

Na pitanje novinara da li primećuje gužve u gradu jer su mnoge ulice raskopane, on je zamolio građane za malo strpljenja zbog trenutnih gužvi i dodao da će grad uskoro dobiti novi izgled.

On je rekao da je pokušao da uruči poklone predstavnicima Saveza za Srbiju, ali da ih nije našao u kancelariji. Pokloni su, kako je rekao, maske za nindža ratnike, minijaturni saobraćajni znaci, bonton i statut grada.

„Kancelarija njihove odborničke grupe je bila zaključana. Oni ne dolaze da rade, ali dobijaju nadoknadu“, rekao je on.

Bastać: Ipak ćemo organizovati referendum o radovima u centru Beograda

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da će se referendum o radovima na području te beogradske opštine održati i dodao da se vlast u Beogradu plaši mišljenja građana i struke.

„Oni svoji suludim projektima nastoje da unište centar grada i premeste ga u svoj imaginarijum zvani Beograd na vodi“, rekao je Bastać agenciji Beta.

On je rekao da je gradska vlast neodgovorna i da je ne zanima interes i mišljenje građana.