Selaković: Predsednik nije nikog "disciplinovao" na Saboru SPC

Vesti 15. maj 201909:20 > 09:25
Tanjug/Dimitrije Goll

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije nikog disciplinovao", da je rezultat sastanka da je sada većini episkopa jasnija pozicija i politika Srbije po pitanju Kosova i da taj razgovor nije bio lak, ali je bio koristan.

Selaković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je na Saboru „nastupila organizovana jedna grupa – četiri do pet vladika, koji su imali drugačije stavove“, i dodao da im je „onda predsednik Srbije odgovarao argumentima“, ali da „nije bilo žučne rasprave“.

POVEZANE VESTI

Selaković je rekao da je na sastanku izneto „mnogo nepoznavanja“ Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN „od strane pojedinih vladika“ i dodao da je pominjana i ideja o razgraničenju za koju je naveo da je ranije bila odbačena.

On je rekao da je Vučić najmanje pet put kazao vladikama da nije došao na Sabor zato što mu nešto treba već da bi odgovarao na njihova pitanja.

Selaković je za današnju naslovnu stranu lista „Danas“ – „Vučić pretio vladikama papirima tajnih službi“, rekao da je to „notorna laž“.

„Predsednik nije pretio vladikama papirima tajnih službi“, rekao je Selaković i dodao da je Vučić „od papira doneo samo Rezoluciju 1244, Briselski sporazum i Izveštaj o potrošnji novca Srbije na Kosovu“.

On je kazao da je „plasirana laž takođe da je većina vladika bila protiv dolaska predsednika Srbije na Sabor“.