Brnabić: Cilj reformi Srbije jačanje institucija i vladavine prava

Vesti 14. maj 201915:22 > 15:27
TANJUG/ Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Branabić poručila je, tokom sastanka sa izaslanikom iz EU politike u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Tomasom Osovskim, da su prioriteti Srbije reforme koje obuhvataju poglavlja 23 i 24 i da je njihov cilj jačanje institucija i vladavine prava.

„U razgovoru je istaknuto da su prioriteti i Srbije i EU borba protiv korupcije i sive ekonomije“, navodi se u saopštenju i dodaje se da je Brnabić kazala da je elektronska uprava jedan od najvažnijih mehanizama za jačanje transparentnosti i efikasnosti javne uprave.

Kako se navodi u saopštenju, ona je predstavila aktivnosti koje je Srbija sprovela kada je reč o ustavnim amandmanima i aktivnosti na izradi nove medijske strategije. 

Premijerka Brnabić rekla je da je punopravno članstvo u EU ključni strateški cilj Srbije, dok je Osovski istakao da je Nemačka prijatelj i partner Srbije i da snažno podržava proces evropskih integracija. 

„Osovski je zaključio da je potrebno posvećeno nastaviti sprovođenje reformi na evropskom putu“, zaključuje se u saopštenju.