Priznao ubistvo Tijane Jurić, ostaje pitanje kazne

Vesti 02. apr. 201512:56 > 13:07
Podeli:
Izvor: Facebook/ Tijana Jurić

U Višem sudu u Subotici danas je održano pripremno ročište na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za silovanje i ubistvo maloletne Tijane Jurić, koje je bilo zatvoreno za javnost. Ročištu, koje je trajalo sat i po, prisustvovali su optuženi Dragan Đurić i Tijanin otac Igor Jurić.

Đurićev advokat Viktor Gostiljac rekao je nakon ročišta da se Đurić danas nije izjašnjavao o optužnici. Prema njegovim rečima, suđenje je zakazano za 22. i 23. april i 4. i 5. maj.

Gostiljac je dodao da je Đurić već sve priznao i da je on bio jedini izvor informacija za tužilaštvo, jer ih je on i odveo na mesto ubistva, ali da se sada raspravlja o pravnoj kvalifikaciji i da je na tužilaštvu da sve to i dokaže.

POVEZANE VESTI:

„Nije pitanje da li je, već šta je on učinio“, rekao je Gostiljac, dodajući da se očekuje da sud donese najvišu kaznu, 40 godina zatvora za Đurića.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici. Okrivljeni i njegov branilac, u predviđenom roku od osam dana, nisu podneli žalbu na tekst optužnice. Nakon toga, vanpretresno veće Višeg suda u Subotici je pristupilo ispitivanju optužnice i ona je pravnosnažno potvrđena.

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić, koja je odredila datum održavanja pripremnog ročišta i poslala pozive okrivljenom i oštećenom i njihovim braniocima.

Optuženi je upozoren da na pripremnom ročištu može predložiti nove dokaze, ako je za njih saznao nakon potvrđivanja optužnice, dok su i optuženi i okrivljeni upozoreni da se na pripremnom ročištu može održati glavni pretres.

Otac Tijane Jurić, Igor Jurić, rekao je posle ročišta da želi da se suđenje što pre završi.

VideoIgor Jurić o suđenju Draganu Đuriću