Stefanović: Vulin izjavama otvara nove ratove u regionu

Vesti 02. apr. 201512:42 > 12:49
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin svojim izjavama otvara nove ratove u regionu i narušava "ionako krhke odnose" Srbije i Hrvatske.

„Kada će predsednik vlade nagovoriti Vulina da se bavi svojim poslom, da se bavi socijalom i boračkim pitanjima, a ne da otvara nove ratove u regionu“, upitao je Stefanović u Skupštini Srbije.

Stefanović je kazao da Vulin podgreva atmosferu u regionui upitao kako je moguće da je Vulin pametniji od premijera Aleksandra Vučića, podsećajući da je predsednik vlade sam to izjavio.

„Kako je moguće da je Vulin pametniji od predsednika vlade, jer ako je to tačno onda neka zamene mesta“, rekao je Stefanović.

Stefanović je upitao i kako je moguće da ministar odbrane Bratislav Gašić stigne za pola sata od Kruševca do Beograda u noći kada se dogodila tragedija prilikom pada vojnog helihoptera u kojoj je poginulo sedam osoba. On je kazao da se zaključuje da je Gašić stigao za 30 minuta na osnovu njegove izjave, zbog čega je od ministra zatražio odgovor kojim prevoznim sredstvom je to postigao.

Stefanović je tražio objašnjenje i o produženju roka za ispumpavanje vode iz kopa Tamnava za koji je bila zaduženo preduzeće „Južna Bačka“, ali i ko su firme i vlasnici koji izvoze u Rusiju od kada je zabranjena trgovinska razmena te zemlje sa EU.