Bastać: Vesić želi da preuzme upravljanje dorćolskim sportskim centrom

Vesti 14. maj. 201908:37 > 08:37
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marka Bastać upozorio je danas da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić namerava da od te opštine oduzme nadležnost upravljanja Sportsko-rekreativno-poslovnim centrom "Milan Gale Muškatirović".

Bastać je u pisanoj izjavi navio da Vesić taj plan namerava da ozvaniči odlukama Skupštine grada Beograda, koju opozicija bojkotuje i da opravdanje za taj čin pronalazi u dugovanjima dorćolskog sportskog centra prema javnim komunalnim preduzećima.

Vesić zaboravlja da kaže da je dug „direktna posledica otimanja teniskih terena i prihoda koje je po osnovu njihovog rentiranja ostvarivao centar“, ukazao je Bastać.

On je dodao da je opština pokušala da naplati potraživanja od pravnog lica koje koristi teniske terene, a da se onda „pojavio grad Beograd sa stavom da korisnik ne mora ništa da plaća“.

„Na ovaj način SRPC ‘Milan Gale Muškatirović’ je oštećen za iznos koji prelazi dva miliona evra, što je tri puta više nego što iznose potraživanja gradskih komunalnih preduzeća prema centru“, rekao je Bastać i pozvao građane da „brane“ centar od Vesića.