Usvojen urbanistički plan za Liman, SNS ponovo etiketira TV N1

Vesti 10. maj 201918:05 > 19:28
N1

Skupština Novog Sada usvojila je urbanistički plan za Liman koji predviđa izgradnju spratnih garaža na više lokacija, kao i veliki ugostiteljski objekat u parku u tom delu grada. Protiv takve odluke građani se bune godinu dana, a nadležnima u gradu uputili su ranije i više hiljada zvaničnih primedaba.

Iz Srpske napredne stranke ponovo ih optužuju da rade za interese opozicije, a etiketu je još jednom dobila i N1 televizija.

Pet spratnih garaža na Limanima i ugostiteljski objekat veličine 300 kvadratnih metara u parku. To su novine koje donosi predloženi urbanistički plan, a koje deo stanovnika Limana ne želi. Još jednom su došli da to kažu gradskim čelnicima, pošto su, sa više hiljada zvaničnih primedaba, samo uspeli da smanje broj planiranih garaža.

„Mi smo došli da podržimo odbornike Novog Sada u tom ratu protiv zelenila i da prosto zahtevamo da poseku svo drveće u Novom Sadu. Ja mislim da će to biti jedini predlog građana koji će ova gradska većina usvojiti“, bio je ironičan Nebojša Novi Milenković iz Inicijative „Sačuvajmo Liman od betona“.

„Ispred Skupštine grada, da čisto kažemo javnosti, pošto ćete vi verovatno preneti da ih je bilo tri hiljade, je bilo 12 građana sa sve novinarima koji su ih pratili“, rekao je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević.

POVEZANE VESTI

Tako su po uzoru na šefa stranke, i lokalni predstavnici SNS-a počeli da etiketiraju medije, sa posebnim fokusom na N1.

A odgovor koji su nezadovoljni građani dobili, bio je zapravo optužba da rade za račun opozicije.

„Novi Sad je opredelio 300 kvadrata za ugostiteljski objekat u Limanskom parku i to nam se predstavlja da je nenormalno. Kod nas se predstavlja nenormalnim da pokušamo da rešimo problem parkiranja, da pokušamo da rešimo bezbednost dece pre svega, da na jednom mestu napravimo parkinge koji su višespratni, da uklonimo automobile sa ulica. A mi da slušamo sve te inicijative iza kojih se kriju isključivo stranke koje su izgubile legitimitet“, dodao je Kružević.

„Ja mislim da opozicionog delovanja u Novom Sadu ima, da ovako nešto ne bi bilo moguće. Naš problem je što upravo nema opozicionog delovanja i što nas kao građane u ovoj zgradi ne predstavlja apsolutno niko“, naglasio je Nebojša Milenković.

Opoziciona Demokratska stranka, koja je i ovog puta bojkotovala rad gradskog parlamenta, za takav utisak građana krivi vladajuće.

„Nijedna naša inicijativa koja je bila upućena preko Skupštine grada Novog Sada nije ušla u proceduru. To je nešto što pokazuje tendenciju sadašnje vladajuće većine da ne sluša nikog ko drugačije misli“, ocenjuje Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke.

U sali su ostali i glasali protiv novog urbanističkog plana odbornici Srpske radikalne i stranke Dosta je bilo.

„Imate jednu vlast protiv čijih se odluka građani organizovano brane. I to je dokaz da je SNS stavila znak jednakosti između većine glasova na izborima i uzurpacije vlasti“, kazao je Aleksandar Bujić iz DJB-a.

Vladajući kažu – ne odustaju od namere da od Novog Sada naprave metropolu, a građani okupljeni isped Skupštine odgovaraju – borba se nastavlja.