Zrenjaninski motociklisti, u čast Dana pobede, krenuli na 6.000 km dugu vožnju

Vesti 09. maj 201911:17 > 11:20
Izvor: Freeimages.com/ Keith Syvinski

Članovi zrenjaninskih moto kluba "Svarog" i "Road Flayers" jutros su, povodom Dana pobede nad fašizmom, položili vence na Spomen kosturnici borcima Crvene armije i spomen-obeležje streljanim rodoljubima u tom gradu, a četvorica njih krenuli su na vožnju dugu 6.000 kilometara.

Kako su najavili, pod sloganom „Za mir, za Srbiju“, Aleksandar Lakatuš, Darko Todorov – Frajta, Ivan Pušić i Jovica Ljubojević proći će kroz Madjarsku, Slovačku, Poljsku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju i Rumuniju.

„Želimo da se to više ne ponovi, da se na ovaj način, koliko god to bilo malo i simbolično, odužimo našim precima koji su nam omogućili da živimo u miru“, rekao je Lakatuš.

On je kazao da je za njih posebno značajna činjenica to što kreću iz multinacionalne sredine kakav je Zrenjanin i da su im zbog toga mir i prosperitet grada i države još značajniji i važniji.

Putovanje će trajati 15 dana, a motociklisti će u zemljama kroz koje prolaze obići spomenike i položiti cveće palim borcima savezničkih snaga u Drugom svetskom ratu.