Vučić: Zovem Milanovića čim se vratim iz Bratislave

Vesti 01. apr. 201520:34 > 20:37
Podeli:
Izvor: N1

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u sredu uveče da Srbija neće povlačiti svog ambasadora iz Hrvatske niti će slati ijedan loš signal Hrvatskoj i dodao da će pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića da razgovaraju telefonom.

„Mislim da Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju neuporedivo bolje“, rekao je Vučić za RTS u Bratislavi i najavio da će po povratku iz Slovačke pozvati hrvatskog premijera.

„Ja ću čim se budem vratio iz Slovačke pozvati premijera Milanovića da razgovaramo telefonom, da li će on želeti ili neće to je druga stvar“, rekao je Vučić.

„Mi ćemo sa naše strane da zaustavimo svaku vrstu retorike koja bi dalje potpirivala loše strasti, a sa druge strane zamoliću i premijera Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji“, rekao je premijer.

Srbija neće povlačiti ambasadora, „ne zato što smo slabiji, nego što mislimo da moramo da imamo svog predstavnika u Hrvatskoj“, rekao je Vučić. „Ponašali smo se razborito tako ćemo se ponašati u ubuduće“, rekao je premijer koji je istakao da Srbija neće slati nijedan loš signal Hrvatskoj:

„Slike paljenja zastave su loše slike koje idu iz Beograda i to što ćemo da kažemo da to nema veze sa državom, a nema, i to što ćemo da kažemo da to rade predstavnici vanpoarlamentarne stranke neće mnogo doprineti našem boljem ili drugačijem imidžu“, upozorio je premijer.

Srbiji su potrebni investitori, kazao je Vučić, a incidenti, kakav je bio današnji, neće ih privući: „Nećemo ih privući paljenjem zastava zemalja EU, pred kojima stoji 500 miliona ljudi i od kojih tražimo dodatnu pomoć“, kazao je on.

Odnosi kao u devedesetim

Paljenje Hrvatske zastave jedan je od izrazitijih protesta Vojislava Šešelja, koji doprinosi pogoršanju odnosa između Beograda i Zagreba, u trenutku kada smo videli izvesnu normalizaciju, kaže za N1 Aleksandar Popov iz novosadskog Centra za regionalizam: