Maja Pavlović dobila dopis od Telekoma da će Kanal 9 biti priključen na IPTV

Vesti 07. maj 201909:45 > 12:37
N1

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović dobila je dopis od Telekom Srbije da će njen kanal biti priključen, odnosno vraćen na distribuciju IPTV-a. Ona je rekla da štrajk neće prekinuti dok se ne reši i problem sa Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) od kojih traži zaustavljanje postupka protiv njene televizije.

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović rekla je ranije danas da se oseća bolje pošto je primila infuziju u Ugrentnom centru u Beogradu, posle čega je puštena, a štrajk glađu je nastavila.

Ona je za televiziju Prva ponovila da će štrajk glađu prekinuti tek pošto se ispune četiri od ukupno devet iznetih zahteva, kako bi njena televizija nesmetano nastavila rad.

Maja Pavlović će danas u 16 časova imati sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Pavlović je u štrajk glađu stupila pre 23 dana.

Račun televizije u ponedeljak, 6. maja je odblokiran, ali nije vraćen novac koji je skinut po presudama za koje Pavlović tvrdi da su nezakonite.

Od Ministarstva telekomunikacija ona zahteva da produži sporazum potpisan sa Javnim preduzećem Emisiona tehnika i veze (ETV) i da izmeni Pravilnik o naknadama ETV za loklane emitere.

Pavlović od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića traži da ne diskriminiše tu lokalnu televiziju, sa 20-godišnjim iskustvom i da omogući ravnopravan pristup sredstvima za sufinansiranje medija.