Stefanović: Paljenje hrvatske zastave periferni događaj

Vesti 01. apr. 201518:07 > 18:13
Podeli:
Izvor: Tanjug/MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio da je okupljanje pristalica Srpske radikalne stranke, na kome je njen predsednik Vojislav Šešelj spalio hrvatsku zastavu, periferni događaj.

„Ne želim da budem deo medijskih i političkih igara, jer se radi o perifernom događaju na kome je učestvovalo nekoliko desetina građana i koji je obezbeđivalo nekoliko pripadnika Policijske stanice Savski venac“, rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je naveo, ukoliko se utvrdi da je neko od učesnika današnjeg skupa SRS počinio krivično ili prekršajno delo, državni organi će reagovati.

„Danas govorimo o ozbiljnim i konkretnim rezultatima koje Vlada Srbije i MUP ostvarili u borbi protiv org kriminala i korupcije. Dobro je za građane da vlada beleži rekordno mali deficit, da imamo rekordne zaplene narkotika i rezanog duvana. To su rezultati koje ceo svet priznaje“, kazao je ministar.

Upitan da li postoje bezbednosne procene u slučaju hapšenja Šešelja, Stefanović je odgovorio da uopšte ne želi da se bavi tim pitanjem i da će Vlada Srbije zauzeti stav o svemu što je potrebno.

Šešelj je ranije danas spalio zastavu Hrvatske obrazlažući to time da ga već mesec dana hrvatski funkcioneri napadaju kao da su „udareni topuzom u glavu“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ubrzo nakon toga je saopštilo da je pokrenulo krivični postupak protiv Šešelja i još nekoliko neimenovanih osoba.