Pavlović: Iscrpljena sam, ali odlučna da istrajem do kraja

Vesti 06. maj 201909:58 > 14:05
Podeli:
Izvor: N1

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović, koja 22. dan štrajkuje glađu jer smatra da je odlukama državnih organa i ekonomskim pritiscima taj medij doveden u neravnopravan položaj na tržištu, rekla je da je iscrpljena, ali odlučna da istraje do kraja.

Ostali su neispunjeni zahtevi da se po hitnom postupku odblokira račun i vrati novac Kanalu 9, kao i da se izvrši zastoj u postupcima koji se trenutno vode dok Ustavni sud ne donese odluku o naknadama koje emiteri trenutno plaćaju. Takođe, jedan od zahteva je i da se signal Kanala 9 vrati na IPTV.

POVEZANA VEST

U razgovoru sa reporterom N1 Nikolom Radišićem ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije Pavlović je rekla da je dobila mejl od Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) sa informacijom da je dat nalog da se odblokira račun Kanala 9.

„Kažu da nisu bili upoznati sa zahtevom da treba da se vrati novac koji je po presudama skinut sa našeg računa. Čekamo odluku šta će biti epilog. Očekivala sam da će do ponedeljka sve biti rešeno, ali s obzirom da ništa nije rešeno, očekivati da će to sad biti rešeno u roku do sat vremena mislim da je prilično nerealno“, kaže ona.

Pavlović kaže da će se odazvati pozivu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na razgovor u utorak.

„Očekujem da pričamo o preostalim zahtevima. Ona je rekla da čeka da se sve institucije koje su uključene u rešavanje problema pismeno izjasne kako bi mogli da rešimo ovu situaciju“, rekla je ona.

Vlasnica Kanala 9 kaže da lekari svakodnevno prate njeno zdravstveno stanje i da insistiraju da što pre ode na infuziju.

OFPS: Poziv Maji Pavlović na sastanak

Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) je saopštila da je pokrenula postupak deblokade računa TV Kanala 9, te pozvala zakonskog zastupnika TV Kanala 9 iz Novog Sada Maju Pavlović na sastanak u narednih 30 dana u prostorijama organizacije OFPS „radi utvrđivanja načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija od strane Kanala 9“. 

„Takođe, obaveštavamo javnost da je organizacija OFPS Kanalu 9 dostavila odluke Ustavnog suda Srbije na dve pokrenute inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti tarife, kojima se predmetne inicijative odbacuju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je OFPS iz medija saznao za narušeno zdravlje Maje Pavlović, kao i za tešku finansijsku situaciju Kanala 9.