Na protestu u Kragujevcu najavljen veliki skup "Prava budućnost Srbije"

Vesti 04. maj 201920:47 > 20:49
Podeli:
Izvor: N1/Arhiva

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu najavili su da će iduće subote, 11. maja, u tom gradu biti održan veliki protest pod nazivom "Prava budućnost Srbije", uz učešće građana iz nekoliko gradova u Srbiji.

„Ako želimo da smenimo vlast i pobedimo časno, moramo mnogo više na tome da radimo. Da širimo krug prijatelja i budemo konkretniji u zahtevima i akcijama“, rekla je članica Organizacionog odbora Stanislava Pavlović u obraćanju na đačkom trgu posle protestne šetnje.

Ona je rekla da je plan da se sledeće subote pozovu na protest u Kragujevcu udruženja građana iz Kraljeva, Valjeva, Niša, Novog Sada i Beograda.

Upućen je poziv građanima da učestvuju u novom krugu protesta i novom vidu borbe pod nazivom „Prava budućnost Srbije“, čije će trajanje zavisiti od njihove odlučnosti, jedinstva i podrške.

„Ovako više ne može. Ovo ludilo samo mi možemo da zaustavimo, zajedno i složno jer nam je muka ista“, rekla je Stanislava Pavlović i dodala da u toj muci nema lidera i elitizma jer su „u tom užasu svi isti“.

Ona je najavila da će na narednom protestu biti otvorena pitanja koja, kako je navela, „unazađuju Kragujevac od kada je SNS zauzela kormilo i fotelje“.

Prema njenim rečima, to su pitanja zbog čega je vlast „skinula“ Kragujevac i Šumadiju sa svih državnih i regionalnih infrastrukturnih i razvojnih planova i zbog čega predsednik Srbije uporno „zaobilazi Kragujevac“.

Ona je ocenila da su voljom aktuelne vlasti Kragujevac i Šumadiju zaobišli Koridori 10 i 11, kao i Moravski koridor.

„Pitamo zašto nas nesposobna kragujevačka vlast unižava i finansijski satire svakodnevno? Pa samo pogledajte šta su napravili sa mesečnim kartama i cenom jednodnevnih karata! Pokazali su koliko su nesposobni da sprovedu sistem koji su sami napravili, a o bahatosti najbolje govori cena karte“, rekla je ona.