REM prihvatio deo zahteva Maje Pavlović, ali to ne znači kraj štrajka glađu

Vesti 04. maj 201919:19 > 19:24
N1

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić poručila je u razgovoru sa vlasnicom novosadskog Kanala 9 Majom Pavlović, koja već 20 dana štrajkuje glađu, da je REM spreman da pozitivno odgovori na neke od njenih zahteva.

Kako je Maja Pavlović rekla za N1, posle razgovora sa Oliverom Zekić, Kanalu 9 bi do ponedeljka trebalo da bude odblokiran račun, biće vraćen na IPTV mrežu Telekoma, a biće podnet i zahtev za zastoj sudskog procesa protiv kog protestuje, do rešenja Ustavnog suda.

To, međutim, ne znači da će vlasnica Kanala 9 prekinuti štrajk glađu. Kako je rekla, videće kako će se stvari odvijati u ponedeljak i potom će doneti odluku o eventualnom prekidu štrajka.

Olivera Zekić razgovarala je sa Majom Pavlović u trenutku kada je nedaleko od zgrade REM-a, počeo protest „Jedan od pet miliona“ na kojem je vlasnica Kanala 9 trebalo da bude jedan od govornika. Maja Pavlović je, međutim, uoči protesta objasnila da ne može da se obrati okupljenim građanima, jer nema snage da govori.

Glumac i funkcioner DS-a Branislav Lečić je, govoreći na protestu, pružio podršku Maji Pavlović, istovremeno kritikujući vlast u Srbiji jer je sastanak sa vlasnicom Kanala 9 koja već 20 dana štrajkuje glađu, zakazala tek za utorak.