Maja Pavlović ponovo ispred zgrade REM-a, njen 20. dan štrajka glađu

Vesti 04. maj 201912:34 > 16:19
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da će vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović prekinuti štrajk glađu ako Regulatorno telo za elektronske medije (REM) održi obećanje i ispune se njena četiri zahteva.

Pavlović, koja već 20 dana štrajkuje glađu, došla je jutros u 10 sati pred zgradu REM.

Vlasnika novosadske televizije, koja od petka štrajkuje ispred zgrade REM-a, rekla je UNS-u da je razgovarala sa članicom Saveta REM-a Oliverom Zekić koja joj je navela da će učiniti sve da se u toku dana ispune njena četiri zahteva kako bi prekinula štrajk.

Pavlović očekuje da do kraja dana Organizacija proizvođača fonograma Srbije donese odluku o deblokiranju računa Kanala 9, kao i da signal ove televizije ponovo bude vraćen u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije.

Direktor Emisione tehnike i veze obećao je Pavlović da će sledeće nedelje produžiti sporazum koji je Kanal 9 zaključio prošle godine sa ETV-om, a koji ističe ovog meseca.

Pavlović se na štrajk glađu odlučila jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje njene televizije, ali i velikog broja drugih medija na lokalu.

Sa njom su jutros do REM-a došli i kolege iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Vlasnica novosadske televizije dobila je u petak, u poslepodnevnim satima, poziv iz kabineta predsednice Vlade na sastanak u utorak, 7. maja, pošto je, kako je objašnjeno, premijerki potrebno vreme da napismeno dobije odgovor iz svih institucija kojima se Pavlović obraćala.