Dačić: Priprema terena za pritisak na Srbiju da izgubi sve, a Priština da dobije

Vesti 03. maj 201908:13 > 08:16
Tanjug / Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da se priprema teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju, kako bi izgubila sve, a da Priština dobije sve.

„Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dođu do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve“, naveo je Dačić, u autorskom tekstu za Srpski telegraf, povodom najava novog sastanka o dijalogu Beograd i Prištine, koji bi trebalo da se održi u Parizu. 

Prema Dačićevim rečima, pokušaće se i sa time da se bez ukidanja taksi nastavi dijalog, što „Srbija nikad neće prihvatit“. 

„Usloviće naše pregovore o ulasku u EU zahtevom da uvedemo sankcije Rusiji, da se odreknemo partnerstva sa Kinom. Pod parolom brige o interesima građana naše države pokušaće da nam zatvore sva vrata“, istakao je Dačić. Međutim, kakao je napisao u atorskom teksu Dačić, „to im neće proći“. 

„Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijetelje i u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu“, naveo je. 

On je rekao da „nam naši prijatelji iz Moskve i Pekinga pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju“. Prema njegovim rečima, to je naš vetar u leđa, naša garancija da u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli ne mogu da slome Srbiju i Srbe.

„Da li je samit u Berlinu doneo nešto dobro? Ko će to znati? Ali je dobro što ima takvih sastanka jer se ipak time smanjuju mogućnosti incidentara ili napada na Srbe. A to je ono što su potencirali Merkelova i Makron“, naveo je Dačić.