Devojka iz Beograda teško povređena na raftingu na Tari

Vesti 02. maj 201920:46 > 20:55
N1

Devojka iz Beograda, čiji su inicijali J.V. teško je povređena na reci Tari, kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Policiji je u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba „Volf“, a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode, ali u teškom stanju, objavili su banjalučki mediji.

Ona je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča iz koje je saopšteno da je devojka priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Navedeno je da je devojka primljena u lošem opštem stanju, hipotermična i sa teškim oštećenjem pluća, te da je smeštena u jedinicu intenzivne njege.

Iz Policijske uprave Foča naveli su da, prema prvim informacijama, turisti nisu odseli u nekom od rafting-kampova, već su iznajmili čamac i skipera.

Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca.

O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da bude izvršen uviđaj.