U Novom danu Željko Bodrožić, Duško Medić i Muharem Bazdulj

Vesti 02. maj 201913:16 > 13:17
Podeli:
Izvor: N1

Svetski dan slobode medija obeležava se 3. maja.

Kako ga dočekuju novinari u Srbiji? Da li su pretnje, pritisci i ugrožavanje bezbednosti novinara i medijskih radnika sve učestaliji? Kako se sami novinari ophode prema profesiji? Zašto predstavnici vlasti sve češće označavaju novinare kao neprijatelje? O tome u temi jutra govoriće predstavnici medijskih udruženja NUNS i NDNV Željko Bodrožić i Duško Medić.

Štampu lista i aktuelne teme komentarise pisac Muharem Bazdulj.

Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je na dvadeset šestom takmičenju studenata prava u Beču postigao još jedan veliki uspeh plasmanom u finalne runde usmenog dela takmičenja u konkurenciji od preko 370 fakulteta iz više od 85 zemalja sveta. Studenti David Vučinić i Stefan Stanimirović nagrađeni su kao jedni od najboljih govornika. Oni su i naši gosti.
Konkurs Social Impact Award je prilika da se osvoji edukacija, mentorstvo i finansijska podrška koja će pomoći mladim preduzetnicima da svoju zamisao sprovedu u delo. U Novom danu više o konkursu.
Dvanaesti Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs biće održan od 8. do 15. maja na 11 lokacija u Beogradu, a publika će moći da vidi više od 100 premijera savremenog dokumentarnog filma. Detalje programa festivala donosi selektor Beldoksa Igor Stanojević.
„Rock Symphony“ iz Bitolja, 4. maja održaće koncert u Kombank dvorani. Reč je o najpopularnijem projektu Kamernog orkestra iz Makedonije, sastavljenom od vrsnih, profesionalnih muzičara. Šta beogradska publika može da očekuje otkrice nam Milena Stojanović, koja će nastupiti sa Rock Symphony orkestrom.