Milovan Bojić oslobođen optužbi za slučaj "Dedinje"

Vesti 01. apr. 201514:46 > 14:48
Podeli:
Izvor: Freeimages

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je danas bivšeg ministra zdravlja Milovana Bojića optužbi da je kao direktor Insituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" 2000. godine zloupotrebio službeni položaj.

Tužilaštvo ima pravo da izjavi žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ovo je druga prvostepena presuda Bojiću, pošto je prvu kojom je bio osuđen na 10 meseci zatvora Apelacioni sud ukinuo krajem 2012. i naložio da se suđenje ponovi.

Sudija Ivana Ramić rekla je da je Bojić oslobođen optužbe jer nije dokazano da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja za koje se tereti.

Bojić je bio optužen da je od 1995. do 2000. godine kao direktor Instituta „Dedinje“ prekoračenjem službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist drugima u iznosu višem od 450.000 dinara, a na štetu instituta.

Na osnovu svih izvedenih dokaza u ponovoljenom postupku sud je našao da nema dokaza da je pričinjena šteta za Institut, niti da je Bojić davao naloge za isplatu sredstava iz devizne blagajne za lica pomenuta u optužnici koji su inače bili vrhunski stručnjaci angažovani u bolnici.