Šešelj zapalio hrvatsku zastavu ispred Palate pravde

Vesti 01. apr. 201513:20 > 13:29
Podeli:
Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Lider radikala Vojislav Šešelj pred novinarima je zapalio hrvatsku zastavu kao odgovor na poruke iz te države o zahtevu za njegov povratak u Hag.

Lider radikala danas je prisustvovao suđenju Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastava NATO, EU, Kosova i SAD. Podsetimo, radikali su ispred Generalštaba organizovali protest povodom 16 godina od početka NATO bombardovanja i tada zapalili zastave.

Šešelj je rekao da je paljenjem zastave Hrvatske odgovorio na poruke iz te zemlje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu već je pokrenulo krivični postupak protiv Šešelja zbog današnjeg paljenja hrvatske zastave.

Hrvatski ministar poručuje: Idi, bre, pa se leči!

Izvor : N1

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić, poručio je Vojislavu Šešelju i Aleksandru Vulinu, prilikom dodele stanova ratnim veteranima u Zagrebu, da “idu da se leče”.

„Idi, bre, pa se leči”, poručio je Matić komentarišući spaljivanje hrvatske zastave i izjavu ministra Vulina o hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u utorak da mu nije jasno zašto je Šešelj i pušten iz pritvora.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je odluka žalbenog veća o povratku Šešelja u pritvor najmanje što se moglo učiniti u ovoj fazi dok se već godinama čeka presuda.

Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo zvaničan zahtev za povratak haškog optuženika Vojislava Šešelja u Tribinal. Potpredsednica SRS Vjerica Radeta je ranije danas za N1 izjavila da su odbili zahtev na engleskom jeziku, a da nalog Haškog tribunala na srpskom jeziku očekuju danas.

Vojislav Šešelj je izjavio za Politiku da neće dobrovoljno otići u Haški tribunal, kao ni da bilo kakav lekarski nalaz neće dostaviti Tribunalu ni vlastima u Srbiji.

Opširnije o današnjim događajima u prilogu Đorđa Naskovića: