Vulin poručio Milanoviću: Prevladajte sujetu

Vesti 01. apr. 201512:21 > 12:25
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Srbija sa Hrvatskom želi najbolje moguće dobrosusedske odnose, a Zoranu Milanoviću svako dobro, rekao je danas ministar za rad Aleksandar Vulin koji je hrvatskog premijera pozvao da prevlada svoju sujetu, dođe u Beograd i ovde kaže sve šta misli o Srbima i Srbiji.

On je poručio Milanoviću da rešenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusedskih odnosa za ostalim zemljama u regionu.

Reagujući na Milanovićevu izjavu o zahtevu žalbenog veća Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu tog suda, Vulin je hrvatskog premijera podsetio da njegov srpski kolega Aleksandar Vučić nema problem da dođe u Hrvatsku i kaže šta misli.

„Dođite kod nas, upoznajte 250.000 proteranih iz Oluje“, kazao je Vulin novinarima u Jabuci kod Pančeva.

Objasnite tim proteranim Srbima, kazao je, da oni nisu Hrvatsku napustili iz ekonomskih razloga, već da su bežali pred jamom i ustaškim generalom, bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom, koga, kako je rekao, Milanović naziva „anđelom“.

„Dođite, objasnite im i obiđite neki naš grob, mi ćemo vas razumeti, umemo da praštamo, dođite i zanemarite svoju sujetu i nemojte tako loše govoriti o Srbiji, Srbija vam nije neprijatelj“, poručio je Vulin.

Nije Milanović izgubio izbore zbog Srbije

Vulin je primetio i da kad god neko u Hravatskoj izgubi izbore on prvo pomisli da mu se to dogodilo jer nije dovoljno glasno kritikovao Srbiju ili nije dovoljno loše govorio o Srbiji i Srbima.

On je hrvatskom premijeru poručio i da probleme u Hrvatskoj neće rešiti kritikovanjem Srba i Srbije, te da neće postati ni bolji čovek ni bolji političar tako što će se na Srbiju bacati kamenjem.

Milanović je izjavio juče da odluka Haškog tribunala da Šešelj mora da se vrati u Hag neće destabilizovati region i da je neshvatljiva izjava srpskih funkcionera da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.