Medijska koalicija apeluje na državu, ugroženo zdravlje direktorke Kanala 9

Vesti 28. apr 201915:48 > 15:55
N1

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja apelovala je na državne institucije da se hitno uključe u rešavanje problema novosadske televizije Kanal 9, čija direktorka Maja Pavlović već 14 dana štrajkuje glađu, jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje tog medija. Njeno zdravlje je ugroženo, ističu.

Udruženja su u saopštenju apelovala i na Maju Pavlović da obustavi tako drastičan vid štrajka zbog opasnosti da trajno naruši vlastito zdravlje.

POVEZANE VESTI

„Izražavamo ozbiljnu zabrinutost za zdravlje Maje Pavlović, jer prema današnjim informacijama koja su predstavnici koalicije dobili od lekara koji nadgleda njeno zdravstveno stanje, ona ima nizak pritisak, slaba je i malaksala, usporeno diše, tiho govori, mnogo puši, oči su joj upale i vidno je oslabila“, navedeno je u saopštenju Koalicije.

Dodaje se da su svi pokušaji lekara i predstavnika koalicije da Maju Pavlović odgovore od nastavka štrajka glađu bila bezuspešna i da je ona uverena da njen problem država može da reši za jedna dan ako hoće.

Ta koalicija prenela je da Maja Pavlović napominje da probleme koje ima TV Kanal 9 imaju i drugi lokalni i regionalni elektronski mediji u Srbiji i da oni moraju biti sistemski rešeni, te da je zbog toga prethodno uputila i zvaničnu inicijativu za sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić.

„Pozivamo predstavnike državnih organa da razgovaraju sa Majom Pavlović, upoznaju se sa njenim zahtevima i argumentima i postupe u skladu sa propisima kako bi se ova agonija okončala“, apelovala su udruženja.

Koaliciju medijskih i novinarskih udruženja čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal pres, Asocijacija onlajn medija i Asocijacija medija.