Tužilaštvo: Svedočenje Rade Trajković nije bilo presudno za hapšenje i pritvor

Vesti 24. apr 201917:49 > 17:50
N1

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je Rada Trajković ispitana kao svedok, ali da njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio Radu Trajković da je njeno svedočenje na Kosovu za ubistvo Olivera Ivanovića ostavilo u pritvoru dvojicu Srba.

Kako piše KoSSev, tužilaštvo je spomenulo da je šef Kancelarije za Kosovo Marko Đurić objavio jedan dokument, navodno originalan i autentičan o tome šta je Trajković izjavila, „što u stvari nije istina“.

POVEZANA VEST

„U cilju pružanja tačnih informacija, obaveštavamo vas da je Rada Trajković ispitana od strane Specijalnog tužilaštva Kosova kao svedok u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, gde je ispitan značajan broj drugih svedoka, ali ni na koji način svedočenje Rade Trajković nije bilo odlučujuće za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih kao što su srpski političari rekli“, piše u saopštenju tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo navodi da je posvećeno rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića, “i ni na koji način nije pod uticajem političara u Srbiji ili bilo gde koji govore o Ivanoviću“.

„Stoga, apelujemo na sve političare da se uzdrže od izjava koje mogu da utiču na normalan tok postupka, ili čak ugroze svedoke“, navodi se u saopštenju.