Poslanici o gondoli, "namernom haosu koji pravi Zorana Mihajlović"…

N1

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je u Skupštini Srbije da Upravni sud nije osporio građevinsku dozvolu za gondolu, nego samo pripremne radove, odnosno aheološka istraživanja.

Izrazio je nadu da će sud biti efikasan i kad bude odlučivalo o žalbi Ministarstva građevinarstva.  

„Dozvola za gondolu nije ni u jednom trenutku izdata. Ona samim tim nije ni mogla biti osporena. Ono čime se Upravni sud bavio su pripremni radovi koji se odnose na arheološka ispitivanja“, rekao je Orlić.

POVEZANE VESTI

On je „glupostima“ nazvao sve priče predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i, kako je rekao, „ekipe huligana koju delom finansira Dragan Đilas“, da će kulturno blago Beograda biti narušeno izgradnjom gondole.

Interesantno je da su se u raspravu o gondoli uključili i poslanici SRS i to stajući na stranu vlasti, pa je tako Nataša Jovanović je oštro kritikovala sve one koji se protive izgradnji, nazivajući opoziciju koja se tom projektu protivi devastatorima koji ne znaju ništa ni o čemu.

Podsetimo, deo opozicije bojkotuje rad, i vlast je odustala od prakse da podnosi na stotine amandmane, podnosi ih SRS i koristi vreme da ih obrazlažu. Na dnevnom redu su bili oni koji dolaze iz resora ministarke Zorane Mihajlović.

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta je rekla da Zorana Mihajlović podmeće klipove sopstvenoj Vladi i  da namerno izaziva haos, da ne rešava problem katastra, da se oduzimaju automobili ljudima u CarGo, dodajući da  veruje da je to namerno izazivanje haosa.

Kako javlja reporterka N1, poslanici SNS nisu se potrudili da odbrane ministarku iz svojih redova, samo je Veroljub Arsić rekao da u katastru štrajkuje „samo mala grupa ljudi“.

Radeta pitala je tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o žičarama, koje je objašnjenje Ministarstva zašto im je palo na pamet da se počnu radovi na gondoli bez potpune građevinske dokumentacije.

Ona je poručila je danas premijerki Ani Brnabić da obrati pažnju na zakone koje predlaže ministarka građevine, saobraćaje i infrastrukture Zorana Mihajlović, zbog koje je „pala“ građevinska dozvola za beogradsku gondolu. „Ovi što šetaju, koji su protiv gondole, danima najavljuju da će oni oboriti dozvolu, da nije kako valja. Sada se oni preko Zorane i njene dozvole, rugaju sa državom, sa vlašću“, rekla je Radeta.

Skupština Srbije nastavila je sednicu raspravom o amandmanima na Predlog izmene i dopune zakona o strancima.