Brnabić: Ne očekujem sporazum do oktobra, razgraničenje nije bilo na agendi

Vesti 23. apr 201912:46 > 12:55
Tanjug / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, povodom medijskih navoda da se sporazum Beograda i Prištine očekuje do oktobra, rekla da razgraničenje nikada nije bilo na agendi, već da je bilo jedna od opcija.

„Nikad taj predlog nije bio na stolu. Da li očekujem da dođe do sporazuma do oktobra? Ne očekujem. Nemam razloga da verujem jer smo sve dalje od dijaloga i od mogućeg rešenja“, rekla je Brnabić, koja učestvuje na ekonomskom forumu na Jahorini, javlja RTS. 

Ona je rekla da šest godina Priština ne poštuje Briselski sporazum, da nije formirana Zajednica srpskih opština iako je Beograd ispunio sve obaveze.

Dodala je i da je dijalog postojao, ali da je Priština onda krenula da ga usporava. Ona je navela da je usledio čitav niz poteza kao što su takse od 100 odsto na srpsku robu, formiranje tzv. vojske Kosova i usvajanje prištinske platforme za dijalog „koja je suprotna svemu što jeste dijalog“. 

„Ja sam rekla, a tu je i Aleksandar Vučić bio jasan, naša crvena linija su takse i Prišina mora da povuče tu odluku. Ne trpimo pritiske, svi naši partneri razumeju da se na Srbiju više ne može vršiti pritisak. Mi smo pouzdan i ozbiljan partner i tako se odnose prema nama“, rekla je premijerka.