Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" osuđuje napade na Tamaru Skrozzu

Vesti 16. apr 201916:46 > 16:54
N1

Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" osuđuje napade na novinarku Tamaru Skrozzu, kojima se, kako su naveli u saopštenju, priključuju predsednica Vlade i savetnica za medije predsednika Republike.

Novinarke podsećaju da je sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda medija garantovana Ustavom Srbije.

„Pridružujemo se pozivu nedeljnika Vreme da se kampanja protiv koleginice Skrozze odmah zaustavi“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, redakcija nedeljnika Vreme, reagujući na autorski tekst premijerke Ane Brnabić u Politici, saopštila je da je „sramna kampanja podmetanja, neistina i napada na novinarku Vremena Tamaru Skrozzu dosegla vrhunac“.

„Seriju sinhronizovanog dvonedeljnog targetiranja započela je medijska savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević, nastavilo Regulatorno telo za elektronske medije kroz cinično prozivanje – a zapravo neuvijenu pretnju – da bi, na kraju, premijerka Brnabić udarila pečat podmukloj hajci zastrašivanja i otvorenog progona naše koleginice, navodi se u saopštenju redakcije Vremena.

„Činjenicu da me premijerka Ana Brnabić pominje u svom autorskom tekstu Politici, pokušavajući da me profesionalno i moralno diskredituje, smatram samo poslednjim u nizu već dvonedeljnih, gotovo simultanih napada na mene“, izjavila je novinarka Tamara Skrozza.

Reagovanje Skrozze usledilo je povodom izjave premijerke za Politiku da je „pravljenje spiskova od strane ‘građanske’ Srbije prvi put uočila u decembru 2017. godine“, u njenom tekstu „Briselski teatar apsurda“, objavljenom u nedeljniku Vreme.