Mihajlović i Vesić: BG voz uskoro do Pančeva, Mladenovca i Lazarevca

Vesti 16. apr. 201913:22 > 13:23
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/M. Mirčetić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Grada Beograda i direktorima železničkih preduzeća o produžavanju linija BG voza do Pančeva i beogradskih opština Mladenovac i Lazarevac.

Mihajlović je rekla da jedna je od inicijativa koja bi trebalo da se realizuje produženje linije BG voza do Pančeva, koja je dogovorena na sastanku sa predstavnicima ovog grada i ostalih opština Južnobanatskog okruga u Pančevu, krajem marta, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Kako je navela, „Srbija voz“ će u saradnji sa Gradom Beogradom nastaviti da unapređuje sistem BG voza i uvodi nove linije, a najpre do Lazarevca i Mladenovca.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je plan Grada da kroz razvoj železničke infrastrukture u Beogradu i uvođenje novih linija BG voza omogući bolje povezivanje prigradskih opština kao što su Lazarevac, Mladenovac, Surčin, sa centrom grada.

Na sastanku je, između ostalog, rečeno da će se razmotriti da se, dok traje rekonstrukcija pruge Jajinci – Mala Кrsna, uvedu dodatni polasci vozova iz Mladenovca u špicu, a da po završetku rekonstrukcije polasci budu u redovnim intervalima.

Sastanku su prisustvovali direktori „Srbija voza“ Jugoslav Jović, Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić, Srbija karga Dušan Garibović, Železnica Srbije Goran Adžić, kao i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.