Glišić: SNS o "ultimatumu" opozicije, debata o vanrednim izborima

Vesti 16. apr 201910:16 > 10:21
N1

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da će SNS danas na stranačkim organima zauzeti jasan stav o "svim pitanjima" i o "ultimatumu" opozicije, a biće otvorena debata i o vanrednim izborima.

On je za TV Pink rekao da će danas pre sednice Glavnog odbora i Izvršnog odbora u Sava centru, na Predsedništvu stranke lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneti svoj stav o svemu onome „što se dešavalo u poslednje vreme“.  

„Predsednik stranke će dati svoj stav, potom pred svim stranačkim organima nakon toga ćemo se izjasniti, ali moram da kažem da nametanje bilo kakvih ultimatuma i vršenje bilo kakvog vida pritiska na nas od strane onih za koje nisam siguran da mogu cenzus da pređu je nešto što nećemo dozvoliti“, rekao je Glišić.  

Opozicija je sa protesta 13. aprila u Beogradu uputila zahteve da se formira zajednička komisija vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Odluka o izborima posle sastanka u Berlinu

Kako piše list Blic, da bi doneo odluku o raspisivanju izbora, Vučić će sačekati i seriju značajnih sastanaka sa najmoćnijim liderima sveta.

On će sa premijerkom Anom Brnabić otputovati 29. aprila u Berlin, ali pre toga Vučić će se u 25. aprila u Kini, u okviru foruma „Pojas i put“, sastati sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom.

Vučić će, kako saznaje Blic, imati i bilateralni susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.