Mali: Nastaviću da zovem Đilasa pljačkašem i lopovom

Vesti 09. apr 201913:14 > 13:16
N1

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je odluka Prvog osnovnog suda kojom se on obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju Draganu Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti nepravosnažna, kao i da će, kako kaže, nastaviti da Đilasa zove pljačkašem i lopovom.

„Meni je posebno drago što je najveći deo optužbi gospodina Dragana Đilasa odbačen. Dakle, negde oko 20, 22 odsto, ako se ne varam njegovog zahteva je uzeto u obzir, što je dobro, dakle više od tri četvrtine zahteva je odbačeno“, rekao je Mali.

Kako kaže, i dalje veruje da je istinito ono što je rekao i „naravno da će se žaliti, zato ne bi želeo da komentariše u detalje, dokle god je postupak u toku“.

POVEZANE VESTI

„Mislim da je prva faza završena dobro, verujem u rad suda i u to se ne mešam, ali takođe verujem u svoje argumente i u to da je Dragan Đilas pljačkao grad Beograd, verujem da je ostvario veliku korist za sebe dok je grad tonuo. Kada pogledate njegove privatne firme, koje su u prihodima rasle, profit njegovih firmi je rastao kada su građani Beograda sve lošije živeli“, rekao je Mali.

Dodao je da ostaje pri tim argumentima i misli da je u pravu.

„Prethodnih nekoliko dana je i dokazano kako Đilas, Obradović i Jeremić ruše grad i to govori o tome koliko vole ovaj grad, odnosno koliko ga ne vole“, kaže Siniša Mali.

Kaže da će se boriti na sudu, a da za sada misli da je sve dobro i da je na pravom putu.

„Sud je presudio na najvećem broju njegovih zahteva da sam bio u pravu, a da u manjem delu nisam, pustite me da dokažem u drugom stepenu da sam u pravu“, kaže on.

Na pitanje hoće li nastaviti da zove Dragana Đilasa „pljačkašem i lopovom“, Mali je rekao: „Apsolutno, ja drugo ime za njega nemam, niti vidim da se on na bilo koji način drugačije ponaša nego tada“.