Đilas na protestu u Novoj Varoši: Vučiću, prestani više da nas deliš

Vesti 08. apr. 201922:35 > 22:42
Podeli:
Izvor: N1

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas rekao je na protestu "Jedan od pet miliona" u Novoj Varoši da predsednik Srbije Aleksandar Vučić gura Srbiju u nasilje i da svojim izazivanjem panike želi zemlju da uvede u građanski rat.

Kako se navodi u saopštenju SzS, Đilas je kazao da na protestima širom Srbije nije bilo nasilja „iako režim čini sve da demonstrante prikaže kao nasilnike“.  

„Prestani više da nas deliš. Svi smo mi građani ove zemlje, svi smo patriote i volimo Srbiju“, rekao je Đilas. 

On je govorio i o poslednjem protestu u Beogradu i naveo da su lideri SzS otišli do zgrade televizije Pink da bi „položili venac Oliveru Ivanoviću u čijem je ubistvu, emitovanjem spota kojim je targetiran, Željko Mitrović učestvovao“.  

„Mitroviću, direktni si podstrekivač ubistva, ali uskoro će se znati i ko je napravio taj spot. Neće TV Pink imati nacionalnu frekvenciju i neće više zagađivati ovu zemlju, i tada ćemo doći ispred zgrade da proslavimo slobodu“, rekao je Đilas.  

On je pozvao građane Nove Varoši da 13. aprila dođu u Beograd na miting i „pokažu šta je većinska Srbija naspram ‘polupraznih autobusa’ koje Vučić razvozi po svojim skupovima“.