Bastać: Ne vidim da je napravljena šteta, ograde vraćene posle sat vremena

Vesti 07. apr. 201914:52 > 14:57
Podeli:
Izvor: N1

Ne vidim kakva je šteta napravljena na protestu u subotu uveče kada su ograde, koje su skinute sa Trga Republike i postavljene oko Skupštine Beograda, vraćene na gradilište u roku od sat vremena, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je zajedno sa aktivistima opozicionog Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici u Beogradu učestvovao u raznim sportskim aktivnostima radi „oslobađanja“ centra Beograda od „štetnih“ projekata graske vlasti.

POVEZANE VESTI

Omladina SZS je uz muziku igrala fudbal, stoni tenis i odbojku u okviru performansa na kome su Kolarčevu ulicu proglasili „slobodnom zonom“.

Upitan o najavi vlasti da će podneti krivične i prekršajne prijave protiv organizatora protesta, ali i onih koji su skidali zaštitnu ogradu sa Trga Republike, Bastać je rekao da će on lično na sve te prijave staviti ime Gorana Vesića i da će ih vratiti.

„Mi smo sprovodili blokade upozorenja, a vlast je promenila duh grada“, predočio je Bastać koji veruje da Skupština opštine Stari grad prihvatiti njegov predlog za održavanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o onome što radi gradska vlast.

Velibor Pavlović iz omladine Saveza za Srbiju je rekao da današnja akcija u Kolarčevoj predstavlja odgovor na ono što radi gradska vlast „uništavajući kulturno istorijske spomenike“ u Beogradu.

Pavlović je najavio da će omladina SZS svakoga dana organizovati slične akcije u Kolarčevoj, a pozvao je i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da dođe i da razgovara sa njima.