Policijski sindikat Srbije: Primorani da se obratimo međunarodnim institucijama

Vesti 04. apr 201913:02 > 13:04
Podeli:
Izvor: N1

Policijski sindikat Srbije saopštio je da je stiglo pismo od delegacije Evropske unije u Srbiji, kojoj se obratio u vezi sa "otimanjem" reprezentativnosti tom sindikatu, u kome se ističe da efikasna policija ima važnu ulogu u zaštiti građana od organizovanog kriminala.

Kako se navodi u pismu, delegacija Evropske unije se zahvaljuje na tome što smo sa njima podelili zabrinutost u vezi sa odnosom MUP-a prema Policijskom sindikatu Srbije, preneo je taj sindikat.

„Bili bismo vam zahvalni da nas obaveštavate o budućem razvoju situacije. Evropska unija smatra da efikasna policija ima važnu ulogu u zaštiti građana od organizovanog kriminala. Pojačana efikasnost policije u borbi protiv kriminala predstavlja konstantan izazov, sa osloncem na profesionalizam i integritet svih službenika policije, uključujući i članove vašeg sindikata“, navodi se u pismu.

„Pošto smo izloženi pravnom nasilju u Srbiji, primorani smo da se obratimo međunarodnim institucijama kako bi se izborili za naša prava i poštovanje zakona. Srbija je u situaciji u kojoj vrh MUP-a treba da brine o sprovođenja zakona u našoj zemlji, a upravo ga oni prvi krše“, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, a navodi se u saopštenju.