Počela nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj"

Vesti 30. mar. 201915:34 > 15:39
Podeli:
Izvor: Tanjug/Beoinfo

Na Adi Ciganliji je počela nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj", u kojoj je predstavljeno 110 novih bicikala za odrasle, a inovacija akcije su dečji bicikli, koji će ubuduće biti njen sastavni deo, javlja Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da je ovo već osma godina zaredom kako se organizuje akcija „Parkiraj i bicikliraj”, kao i da se ona, pored Ade Ciganlije, sprovodi i na parkiralištima na Obilićevom vencu i kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Izvor : Tanjug/Beoinfo

Na ovom mestu nalazi se 400 bicikala, od kojih je 300 za odrasle i 100 za decu.

„Za jedan automobil koji se ovde parkira, što košta 150 dinara dnevno, dajemo na korišćenje dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu“, rekao je Vesić.

On je najavio da je u pripremi uvođenje, u okviru pešačke zone u centru, „vrabac servisa“, odnosno četiri električna autobusa za po osam putnika, gde će građani koji žive u toj zoni moći da imaju svoju malu autobusku liniju koju će moći da koriste besplatno.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković je podsetio da će akcija „Parkiraj i bicikliraj“ trajati od danas pa sve do 1. novembra.