Utakmica Portugalija-Srbija, na kanalima United Media, najgledaniji program

Vesti 26. mar 201916:55 > 16:58
Podeli:
Izvor: N1

Utakmica Portugalija-Srbija, koja je emitovana na televizijama Nova S i SK 1, bio je najgledaniji program u terminu od 19.40 do 23 sata kod gledalaca SBB platforme.

Sa udelom u glednosti (share) od 35,05% Nova S i SK 1, koje posluju u okviru United Media, su u ovom terminu nadmašile sve kanale sa nacionalnom frekvencijom, pokazuju zvanični podaci TVbeat, najmodernijeg sistema merenja gledanosti koji se koristi na evropskim kablovskim, IPTV i drugim digitalnim platformama.

Televizija Nova S je tokom emitovanja specijala posvećenog kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prenosa utakmice imala share od 26,32%, a Sport Klub 1 8,73%. Podaci TVbeata pokazuju i da je Nova S prvog dana emitovanja programa bila druga najgledanija televizija na SBB platformi sa prosečnim udelom u gledanosti od 11,73%.

TVbeat je specijalizovana platforma za statističku TV analizu u realnom vremenu koja, mereći celu bazu gledalaca, a ne samo uzorak, daje precizne podatke o gledanosti određenog sadržaja ili kanala. Koriste je vodeći dirstributeri TV programa u Evropi, uključujući Veliku Britaniju, Španiju, Belgiju, Švajcarsku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i dr.

United Media juče je lansirala Novu S, modernu televiziju kolažnog tipa koja građanima nudi najkvalitetniji sadržaj namenjen svim generacijama i interesovanjima. Gledaoci će imati prilike da na ovom kanalu uživaju u ekskluzivnim prenosima svih utakmica kvalifikacija za Euro 2020 koje igra reprezentacija Srbije, premijerama visokobudžetnih domaćih serija „Ubice mog oca“, „Senke nad Balkanom“ i „Žigosani u reketu“, ali i talk show emisijama „Utisak nedelje“, „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i „Mentalno razgibavanje“.

„Imajući u vidu jedinstvenu ponudu programa koju Nova S ima, čvrsto smo uvereni da će ovakvi podaci merenja gledanosti postati standard i da će Nova postati jedna od najgledanijih televizija u Srbiji. Hvala svim gledaocima koji nas prate i doprinose ovako izuzetnom uspehu već prvog dana emitovanja“, ističe direktorka United Media Aleksandra Subotić.

U okviru United Media posluje i televizija N1.