Osuđen ugostitelj, nameravao da otvori kafić-splav na jezeru u centru Zrenjanina

Vesti 14. mar 201912:25 > 12:27
Shutterstock

Ugostitelj koji je nameravao da otvori kafić - splav na jezeru u centru Zrenjanina, Nikola Novaković, okrivljen je za protivpravno zauzimanje zemljišta i za krivično delo samovlašća, prenose lokalni mediji.

Kako piše „List Zrenjanin“ Novaković je proglašen krivim zato što je tokom prva tri meseca prošle godine njegov splav bio na jezeru bez pravnog osnova, kao i zbog toga što je pri montiranju tog objekta zauzeo tuđe zemljište.

Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je Novakovića na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, a u obavezi je i da plati 5.000 dinara za sudske troškove.

Građani Zrenjanina negodovali su zbog namere vlasnika da postavi splav na tom jezeru, organizovali su danonoćne proteste, a usledile su međusobne tužbe.

U februaru 2017. godine izvršnom presudom Apelacionog suda, investitoru je dato pravo da postavi splav, a građani su bili obavezni da mu nadoknade troškove.

Zrenjaninska policija uhapsila je, a zatim i pustila, Novakovića početkom prošle godine zbog sumnji da je od jula do oktobra 2017. i u januaru 2018. bez dozvola zauzeo deo parcele u Zrenjaninu kod Begejske petlje, koja je vlasništvo Republike Srbije i korisnika JVP „Vode Vojvodine“.