Policijski sindikat Srbije: Dobili smo podršku kolega širom Evrope i Srbije

Vesti 13. mar 201914:46 > 14:48
N1

Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da je dobio podršku od kolega širom Evrope i Srbije, pošto je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije odlučio da im, kako se ističe, "protivzakonito otme reprezentativnost".

Pisma podrške Policijskom sindikatu Srbije uputili su, osim Evropske policijske unije i Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske, bugarski policijski sindikat TUFEMI, Vojni sindikat Srbije, Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Sindikat prosvetnih radnika, iz organizacije „1 od 5 miliona“, kao i mnoge javne ličnosti.

POVEZANE VESTI

U saopštenju je navedeno da je PSS o načinu na koji se krši zakon i postupa sa 12.000 članova tog sindikata obavestio misiju OEBS u Beogradu, kancelariju Evropske unije u Srbiji i ambasade Norveške, Švedske i Italije u Beogradu.

„Ako vrh MUP Srbije ne primenjuje zakon prema policajcima, šta onda ostali građani Srbije treba da očekuju“, naveo je u saopštenju predsednik PSS Veljko Mijailović.

On je dodao da je taj sindikat bio inicijator sklapanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP i da su uspeli da spreče takozvanu analizu rizika, kada je 1.500 policajaca „po nameri“ ministra Nebojše Stefanovića trebalo da dobije otkaz.

„Ukoliko im prođe otimanje naše reprezentativnosti, koliko će se posle toga srozati MUP Srbije. Misije i ambasade u Srbiji obavestili smo obesmišljavanju pravne države u Srbiji i protivzakonitom postupanju vrha MUP Srbije prema nama, kao vid osvete jer smo javnost redovno obaveštavali o korupciji, nepotizmu i greškama u vrhu MUP Srbije“, naveo je Mijailović.