Uhapšena kriminalna grupa iz Beograda zbog sumnje da je preprodavala drogu

Vesti 13. mar 201913:27 > 13:38
Shutterstock

Policija je uhapsila pet osoba osoba iz Beograda zbog sumnje da su, kako pripadnici organizovane kriminalne grupe, proizvodili i prodavali drogu. Sumnja se da su za transport narkotika koristili vozila auto-škole i rent-a-kar agencije.

MUP Srbije je saopštio da su uhapšeni M.V. (1992), N.DŽ. (1994), N.I. (2000), J.I. (1980) i A.M. (1999), svi iz Beograda, dok se za još jednom osobom traga.

Sumnja sa da je ova organizovana kriminalna grupa, na čelu sa M.V, u dužem vremenskom periodu, na teritoriji beogradskih opština Palilula i Stari grad, preprodavala gotovo sve vrste opojnih droga, heroin, kokain, amfetamin i marihuanu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni su, kako se sumnja, za transport narkotika koristili vozila auto-škole i rent-a-kar agencije, koje su u vlasništvu pojedinih članova grupe.

Drugi članovi ove grupe radili su na poslovima obezbeđenja pojedinih ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, u kojima su i prodavali narkotike.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akciju su izveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, navedeno je u saopštenju.