Policijski sindikat podržala Evropska policijska unija

Vesti 10. mar 201912:33 > 12:39
Podeli:
Izvor: N1

Policijski sindikat Srbije je saopštio da im je podršku pružila Evropska policijska unija, krovna organizacija koja okuplja 800.000 policajaca Evrope, a povodom odluke MUP-a Srbije da se "otme reprezentativnost PSS".

POVEZANE VESTI

 U pismu se navodi da EPU pruža punu podršku Policijskom sindikatu Srbije u borbi za legitimna i zakonska prava policajaca.

„Nedvosmisleno je jasno da MUP Srbije u ovom slučaju nije poštovao ni domaće pravo ni medjunarodne konvencije. Po ovom postupku MUP Srbije, koji je deo Vlade Srbije, ukazuje se da vlasti Republike Srbije još nisu zrele i spremne za ravnopravno učešće u Evropskoj uniji. EPU je poslao pismo Vladi Republike Srbije u vezi sa nelegalnim postupanjem prema Policijskom sindikatu Srbije, a takodje će o celom slučaju obavestiti vlasti Kraljevine Holandije, gde je sedište EPU i Evropski parlament“, navodi se u pismu EPU, koje je preneo PSS.

Policijski sindikat Srbije najavio je da će sutra u podne ispred sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na Novom Beogradu održati protest povodom, kako su naveli, otimanja reprezentativnosti, a sa kojeg će zatražiti da se ukine to rešenje kojim je oko 12.000 članova PSS obespravljeno.

„Pozivamo sve policajce i gradjane da nam se pridruže u borbi za vladavinu zakona u Srbiji“, naveo je Policijski sindikat Srbije. Protest će biti održan u podne ispred sedišta MUP-a Srbije u Palati Srbije.

MUP je nedavno saopštio da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrdjeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.