Milan Radoičić: Viđao sam se s Tačijem, Haradinajem i sa drugima

Vesti 05. mar 201922:05 > 22:09
N1

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić izjavio je za Kljan Kosova da se sastajao i sa kosovskim predsednikom i sa premijerom Kosova, ali i sa drugima i da su svi obećavali kule i gradove Srbima da bi bili na njihovoj strani.

Nije govorio za medije na srpskom, ali je najgledanijoj televiziji na albanskom jeziku na Kosovu dao ekskluzivnu izjavu i to na srpskom i albanskom jeziku.

„Ovako ću ti reći, ja sam se viđao sa obojicom i sastao sam se i sa drugima. Svi oni su obećali Srbima kule i gradove da bi bili na njihovoj strani, a ne sa drugima. Ali, mi ne možemo da gazimo vitalne interese Srba, to je sve što mogu da ti kažem“, rekao je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić za Kljan Kosova.

Izjava je usledila nakon što je ranije danas ponovo kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da su se i on i predsednik Kosova Hašim Tači sastali u Tačijevom kabinetu sa Radoičićem. Prethodno je Tači na, kako se tumači, Haradinajev račun izneo to da je on Radoičićev prijatelj, dok je samog Radoičića Tači „proterao“ sa Kosova, prenosi Kossev.

Prošle godine, 23. novembra, Radoičić je izbegao hapšenje specijalnih kosovskih policijskih snaga u Kosovskoj Mitrovici i za njim je Specijalno tužilaštvo Kosova raspisalo poternicu zbog sumnje u umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a u međuvremenu je protiv njega i dvojice pritvorenih Srba dodalo nove optužbe, među kojima su za organizovani kriminal i krijumčarenje droge.

Potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića javnost vidi i kao najuticajnijeg zvaničnika najveće stranke kosovskih Srba. Prema dostupnim informacijama, on nije na Kosovu, ali prisustvuje sastancima sa državnim vrhom Srbije, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a juče je u Raški jednoglasno izabran i za predsednika FS Kosova i Metohije.

Prethodno su predsednik i zvaničnici vlade Srbije tvrdili da Radoičić nije kriv za umešanost u ubistvo Ivanovića, a na osnovu toga što je „prošao poligraf“, kao da je čuvar srpstva i uvek prvi na braniku, podseća ovaj portal.

Milan Radoičić je do sada više puta odbio da govori za medije na srpskom jeziku. Nedavno nije odgovorio ni na pitanje Kosseva.