Mariji Lukić i dalje stižu pretnje, na Fejsbuku "Pravda za Jutku"

Vesti 05. mar. 201917:51 > 17:51
Podeli:
Izvor: N1

I pored toga što je slučaj na sudu, Marija Lukić, koja je prijavila predsednika opštine Brus za seksualno uznemiravanje, dobija pretnje - uglavnom preko Fejsbuk stranice "Pravda za Jutku", na kojoj se opravdaju postupci Milutina Jeličića.

Na Fejsbuku je pre nekoliko dana otvorena stranica „Pravda za Jutku“. Administratori pokušavaju komentarima da opravdaju Milutina Jeličića, predsednika opštine Brus. Na stranici se postavljaju i fotografije Marije Lukić koja je Jeličića optužila za seksualno uznemiravanje i navodi da je sama izazvala je napadne.

Marija Lukić za N1 kaže da se, i pored toga što slučaj dobija epilog na sudu, pretnje i dalje nastavljaju.

POVEZANE VESTI

Prema Marijinim rečima, fotografije koje se ovih dana pojavljuju na stranici „Pravda za Jutku“ su još jedna vrsta manipulacije. Naime, u komentarima su se mogle pročitati osude na njen stil oblačenja, iako su iz ranijeg perioda skinute sa Marijinog profila na Fejsbuku.

„Ja sam onako neiskusno, kada sam ugledala te komentare, ušla u prepisku, objašnjavajući gde su i kada nastale te fotografije. Ali, platila sam danak neiskustva, jer su se ponovo obrušili na mene. Videla sam da nema svrhe dalje raspravljati, pa sam se isključila“, kaže Marija za N1.

Slučaj je prijavila policiji, ali kako kaže sve je to uzaludno, jer kada se jedan profil ugasi, pojavi se pet novih, sa montiranim fotografijima i lažima.

„Uz te laži koje objavljuju postoje i pretnje, ali onako suptilno napisane. Pazi gde hodaš, kako prelaziš ulicu? Ili pazi kuda ideš po mraku? Stvarno ne znam kome više da se obratim i kada će neko da reaguje. Osećam se ugroženo. Plašim se za svoju porodicu. Jer, ne znam da li će se nešto od toga što pišu, obistiniti“, rekla je Marija.

Slučaj Marije Lukić bio je inicijalna kapisla da se još neke žene koje su doživele neprijatnosti i koje je Milutin Jeličić seksualno uznemiravao, osnaže. Tako je krivičnom prijavom, prvobitno bilo obuhvaćeno sedam žena. Na kraju je optužni predmet pokrenut samo zbog Marije Lukić.

Izvor : N1

  Snežana Bojić je jedna od žena koju je Jeličić seksualno uznemiravao. U razgovoru za N1, Snežana kaže da se sve dešavalo u biblioteci u kojoj je radila tri meseca.

„Zagrlio me oko ruku i hteo je da me poljubi u usta. A tada je sa nama bila i njegova sestra od strica Nataša Jeličić. Ona je samo klimnula glavom da on to može da uradi. Ostala sam zaprepašćena! Kasnije se ponovo dešavalo da je pokušao da me poljubi. Na kraju sam morala da ga prijavim. Nisam mogla da se nosim sa time“, ispričala je Snežana Bojić.

Osim saopštenja za javnost u kojem Milutin Jeličić Jutka, navodi da podnosi ostavku na funkciju predsednika opštine Brus, ne postoji zvaničan dokument o tome. Kako smo saznali, Skupštini opštine nije upućena ostavka, a sledeće zasedanje može da se održi tek za tri meseca.