Jutka ostavku još nije dostavio Skupštini u Brusu

Vesti 04. mar 201917:33 > 17:34
N1

Osim saopštenja za javnost u kojem Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus navodi da podnosi ostavku na funkciju predsednika opštine, ne postoji zvaničan dokument koji bi to i potvrdio. Kako smo saznali, Skupštini opštine Brus nije upućena ostavka, a sledeće zasedanje na kojem bi ona mogla biti tema trebalo bi da se održi tek za tri meseca.

Iako je Milutin Jeličić najavio da će podneti ostavku na mesto prvog čoveka opštine Brus, i time prekinuti svoju vladavinu koja traje dve decenije, to se još nije dogodilo. Naime, kako smo saznali, Jeličić, Skupštini u Brusu nije dostavio ostavku. Jedini pisani dokument koji postoji je njegovo saopštenje za javnost.

POVEZANE VESTI

 „Miroslav Panić, predsednik Skupštine opštine Brus potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da ostavka Milutina Jeličića još nije stigla.

Na naše pitanje da li sledeću sednicu možemo da očekujemo tek za tri meseca, koliki je rok da se ona održi, Panić nam je rekao da ne vidi razlog da se toliko čeka. Ali, praktično, prema njegovim rečima, moguće je da prođe 90 dana, predviđenih za naredno zasedanje“.

Jeličić, kojeg smo zatekli na stepenicama zgrade Opštinske uprave u Brusu nije želeo da govori za N1, smatrajući da je sve rekao u saopštenju. On je u njemu podsetio da je pet puta bio izabran za predsednika opštine, i to kako je naveo “na svoje ime“ na listi.

Stanovnici Brusa su podeljeni, jedni smatraju da će se promeniti kada Jeličić više ne bude bio predsednik opštine, drugi smatraju da nikada nije bilo bolje.

„Mislim da je on mnogo Brus uništio, pola Bursa je njegovo, pola Kopaonika, sve, odakle, čije je to, ko mu je dao, gde je zaradio“, upitao je jedan meštanin.

„Boljeg predsednika ovde teško da ćemo dobijemo, ne znam“, kaže drugi.

„Nije bilo loše s njim. Učinio je dosta za lokalna sela“, navodi treći.

Novinarka lista Danas Safeta Biševac smatra da je Milutin Jeličić samo jedan u nizu i da postoje i drugi lokalni moćnici koji u svojim sredinama izigravaju, kako kaže, nekakvog Aleksandra Vučića“.

U Osnovnom sudu u Brusu, početkom februara počelo je suđenje Jeličiću zbog sumnje da je izvršio nedovoljene polne radnje i polno uznemiravanje. Iako je optužnicom prvobitno bilo obuhvaćeno sedam žena, optuženi predlog podnet je na kraju zbog jednog slučaja, oštećene Marije Lukić. Jeličić je na suđenju negirao sve optužbe. Nastavak suđenja zakazan je za 19. april, a tada bi kao svedoci mogle da se pojave i ostale žene koje su bile uznemiravane.