Trifunović na protestu: Ako nas izađe dovoljno, Vučić može da padne za 48 sati

Vesti 01. mar 201919:27 > 19:35
N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zmaj od papira" i da građani treba da postanu svesni da on može da "padne" za 48 sati, ukoliko ih dovoljno izađe na ulice.

„Aleksandar Vučić nema sistem, on je zmaj od papira, on nema policiju, nema vojsku, ima možda jedino privatnu. U 48 sati on može da padne, samo treba da budemo svesni sa kim imamo posla“, rekao je Trifunović. 

On je kazao da je za to da glasanje na izborima bude obavezno, jer danas 25 odsto Vučićevih glasača drži celu Srbiju u šaci.

„Mi smo zato krivi i treba da učimo od Rumuna koji masovno izlaze na ulice šta je to građanska svest“, rekao je Trifunović.

PROČITAJTE I:

On je dodao da se mora vratiti snaga isntitucijama, pa će onda biti svejedno da li će na vlasti u Srbiji biti „Miki, Paja i Šilja“ jer će sve funkcionisati. 

„Ovi su ubili dostojanstvo svakog čoveka, ova kriminalna struktura je uništila sistem, mi imamo ministra zdravlja koji se svađa sa bolesnom devojčicom, to nema nigde na svetu“, rekao je Trifunović. 

On je kazao da je ušao u poltiku kako bi privukao onih 45 odsto građana koji spavaju.

„A kada ih srušimo sa vlasti slede i lustracija i kastracija i ispitivanje porekla imovine“, dodao je on.

Trifunović je kazao i da se „ovih dana priča“ o otcepljenu Vojvodine i rekao da je za „sprovodioca“ tog plana odabran lider LSV Nenad Čanak, o kojem je izgovorio niz teških uvreda. Prema njegovim rečima, predviđeno je da Čanak „na kamionu sa okupacionom vojskom“ uđe u Novi Sad i poručio Novosađanima da to ne smeju da dozvole, jer je Novi Sad „Srpska Atina“ i grad u kojem u miru i toleranciji živi veliki broj nacija. 

On je Čanka, lidera SDPS Rasima Ljajića i lidera LDP Čedomira Jovanovića nazvao lažnim opozicionarima, koji su veći problem nego što je to Aleksandar Vučić. 

Nakon pogrdnih reči koje je uputio Čanku, pristalice LSV i Vojvođanske partije, koji su kao i svakog prethodnog puta bili na protestu i nosili zastave Vojvodine, demonstrativno su napustili skup.