Zakazano suđenje Žarku Veselinoviću zbog nelegalne gradnje na Goliji

Vesti 28. feb 201915:50 > 15:55
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Pred Osnovim sudom u Ivanjici 19. marta počinje suđenje Žarku Veselinoviću, bratu biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića, zbog optužbi da je na Goliji gradio objekat bez građevinske dozvole, objavio je BIRN.

Za taj objekat je, kako je BIRN naveo, u međuvremenu izdata građevinska dozvola na osnovu „geodetskog snimka koji prikazuje lažno stanje na terenu“. 

Kako BIRN saznaje krivični postupak protiv Žarka Veselinovića pokrenut je jer „nije u predviđenom roku uplatio 50.000 dinara, što je bio deo prethodne nagodbe sa tužilaštvom kojim je delo nelegalne gradnje trebalo da mu bude oprošteno“. 

„Uporedo sa tim krivičnim postupkom, nelegalno sazidani objekat na Goliji naknadno dobija lokacijske uslove, a potom i građevinsku dozvolu iako je Republička građevinska inspekcija donela rešenje za rušenje“, naveo je BIRN. 

Miljko Glavinić, rukovodilac Odeljenja za urbanizam opštine Ivanjica, koje je izdalo pomenutu građevinsku dokumentaciju, ranije je za BIRN rekao da je dozvola izdata zakonito, jer su „ispunjeni formalni uslovi“, kao i da on nema saznanja da je na toj lokaciji već izgrađen objekat.

BIRN je zatražio dokumentaciju na osnovu koje je ta građevinska dozvola izdata i na osnovu nje je zaključio „da formalni uslovi o kojima govori Glavinić nisu bili ispunjeni, odnosno da su lokacijski uslovi izdati bez potrebne dokumentacije“.