Stefanović: Opozicija planira da Mekalisteru predstavi realnu sliku o protestima

Vesti 27. feb 201923:24 > 23:27
FoNet/Aleksandar Levajković

Opozicija od sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom očekuje otvorenu razmenu mišljena na kome će predstaviti realnu sliku protesta, rekao je Borko Stefanović, lider Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju.

„Očekujemo otvorenu razmenu mišljenja i predstavljanje realne slike o protestima u Srbiji, razlozima za njihovo održavanje, kao i o potrebi brzog rešavanja problema u našoj državi u domenu bezbednosti, slobode medija i insititucija i slobodnih izbora,“, rekao je Borko Stefanović za Danas. 

Stefanović je rekao da će ti razgovori biti prilika da Mekalister dobije pravi uvid, bez propagande, o stanju u Srbiji, i u opredeljenost opozicije da „uvede Srbiju u civilizacijske i demokratske prakse Evrope“.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas najavio je da će se opozicija sastati sa Mekalisterom i delegacijom Evropskog parlamenta. Ispred Saveza za Srbiju na sastanku će biti on, Nebojša Zelenović i Borko Stefanović.

Vuk Jeremić neće biti na tom sastanku jer je na putu u SAD. 

Danas prenosi da je na sastanak pozvan i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, ali da neće moći da dođe zato što je na putu. Trifunović je jedini od predstavnika opozicije osim Saveza za Srbiju koji je pozvan, navodi Danas. 

Delegacija Evropskog parlamenta koju predvodi izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister boravi od 27. februara do 2. marta u Beogradu i Prištini.